contact mail
Telefoonnummer

Nieuwegeinse Glashandel
1

Vlakglas

De Nieuwegeinse Glashandel is dubbelglas specialist. Wij leveren en plaatsen alle soorten vlakglas. Bel ons en wij komen vrijblijvend langs voor advies over glas. Onze showroom bevindt zich op de Australiëlaan 10 in Utrecht. In de showroom vindt u meer dan 80 soorten sierglas, floatglas in diverse dikten, gelaagd glas, dubbel glas en draadglas.

Magazijn
Artikel Omschrijving

Floatglas blank

Planibel blank floatglas - op maat gesneden 2mm t/m 25mm dikte Planibel blank is een optimaal transparant floatglas met volmaakt vlakke en parallele oppervlakten. Planibel voldoet aan NEN 3264. Planibel glas met een dikte tot 100mm uit voorraad voor u op maat gesneden en direct leverbaar.
Floatglas blank - DLF en normalise Floatglas in vrije (fabrieks)maten DLF en normalise uit voorraad. Overige dikten in DLF- of normalise maten op aanvraag.
Floatglas gekleurd Planibel gekleurd floatglas is op maat gesneden en op bestelling leverbaar en kent slechts een korte levertijd. Kleur, brons, grijs, groen, azur blue, priva blue. Overige kleuren en dikten op aanvraag.
Figuurglas Meer dan 30 figuurglassoorten in diverse kleuren op maat gesneden, direct uit voorraad leverbaar. Gehard of geassembleerd figuurglas in combinatie met isolatieglas of gelaagd glas op aanvraag.
Gelaagd veiligheidsglas Stratobel Gelaagd glas op maat gesneden en direct uit voorraad.
Gelaagd glas Stratobel is afhankelijk van de gewenste toepassing in vele uitvoeringen mogelijk. Gelaagd veiligheids- en/of beveiligingsglas wordt samengesteld uit twee of meerdere bladen floatglas die tot een overbrekelijk geheel worden samengevoegd door middel van één of meerdere tussenlagen van de kunststof polyvinylbutyral (PVB). Deze tussenlaag heeft een hoge weerstand en elasticiteit en een uitstekende hechting waardoor bij breuk de stukken glas worden vastgehouden. Stratobel biedt tevens een hogere geluidsisolatie dan normaal glas van dezelfde dikte.
Draadglas Draadglas op maat gesneden en direct uit voorraad.
Verzilverd glas Verzilverd glas op maat gesneden en direct uit voorraad.
Enkel en gelaagd glas Op maat gesneden en direct uit voorraad.
Gehard (veiligheids)glas
Planibel blank, gekleurd floatglas en figuurglas blank - gehard. Gehard glas ondergaat een extra thermische behandeling waarbij de op maat gesneden ruiten opnieuwe worden verhit tot het verwekingspunt. Vervolgens worden deze onder gecontroleerde omstandigheden geforceerd afgekoeld. De buitenkant van het glas koelt daarbij sneller af dan de binnenkant. Hierdoor worden inwendige spanningen aan het glas meegegeven. Deze spanningen zorgen ervoor dat de ruiten na het hardingproces tot vijf maal meer bestand zijn tegen (thermische) breuk. Bovendien valt het glas bij breuk uiteen in gruis waardoor het risico van snijwonden aanzienlijk wordt beperkt.
Installatieglas (voordelig hardglas) Insallatieglas is gehard glas dat Glascentrum Utrecht u inclusief bewerking aanbiedt in een voordelige prijs per m2. De prijzen zijn inclusief fijn-vlak (FV) slijpbewerkingen rondom, sparingen voor maximaal 5 onderdelen pus maximaal twee gaten ten behoeve van een deurduwer. Installatieglas is zeer geschikt en voordelig voor bijvoorbeeld hardglazen deuren.
Isolatieglas standaard en gelaagd
Isolatieglas Thermobel elementenmethode
Isolatieglas Astralite HR+
Isolatieglas Starlite HR ++
Standaard uitvoeringen van diverse soorten enkel en gelaagd isolatieglas. Ook mogelijkheid om zelf isolatieruit samen te stellen d.m.v. 3 stappenplan.
Kruisroeden Kruisroeden worden aangebracht in de spouw van isolatieglas. Het grote voordeel van kruisroeden is dat de ruiten eenvoudig schoon te houden zijn, aangezien er geen elementen op de ruit worden aangebracht.
Wiener Sprossen (schijnafstandhouders) Wiener Sprossen worden aangebracht in de spouw van isloatieglas. Daarnaast worden aan beide zijden van roeden op het glas aanbracht, zodat het lijkt of de ruit uit verschillende delen isolatieglas is opgebouwd.
Brandwerend glas (Pyrobelite) Pyrobel is een doorzichtig gelaagde beglazing samengesteld uit te\we of meer brandwerende tussenlagen (zonder enige draad- of vezelversterking) welke in geval van brand spontaan opzwellen. Deze opzwelreactie treedt op zodra de temperatuur de 120°C benadert. Tot dat stadium blijft het glas doorzichtig; bij hogere temperaturen zwellen de tussenlagen op en vormern een vuurvast ondoorzichtig schuim. Pyrobel beglazing kan worden geinstalleerd in binnenwanden, deuren en gevels in gebouwen onderworpen aan de reglementering inzake brandbeveiliging.
Speciale Modellen / Modelruiten Vrijwel alle mogelijke modellen (vormen) kunnen worden vervaardigd.
© Glashandel Nieuwegein BV